Camera Hiperbara

Artropatiile

Noutăți 0000

Artropatiile sunt o categorie de boli legate de uzura sistemului locomotor sau de alterarea sistemului imunitar. Cele mai frecvente patologii din acest grup sunt artrita și osteoartrita.
Artrita și osteoartrita:
Artrita implica inflamatia membranei sinovială a articulațiilor, cele ale mâinilor, picioarelor, umerilor, coatelor, șoldurilor, genunchilor și gâtului fiind cele mai afectate. La cei care suferă de aceastam patologie , se pot observa inflamație și cresterea cantitatii de lichid sinovial, rigiditate, durere și pierderea mobilității. Se estimează că aproximativ 1% din populația lumii suferă de artrită reumatoidă. Poate apărea la orice vârstă, chiar și în copilărie.
Osteoartrita, pe de altă parte, afectează aproximativ 10% din populație și este asociată cu îmbătrânirea, fiind mai frecventă la populația de peste 40 de ani. Cele mai afectate articulații sunt coloana vertebrală, șoldurile, genunchii, degetele și degetele de la picioare. Această boală atacă cartilajul care acoperă articulațiile, provocând durere, rigiditate, si cracmente la mobilizare.
Beneficiile camerei hiperbarice în artrită și osteoartrita:
Oxigenoterapia hiperbară poate fi aplicată in tratamentului acestei patologii datorită diferitelor efecte fiziologice ale oxigenului.
Oxigenul hiperbaric reduce disctructia articulara deoarece este o moleculă fundamentală pentru sinteza și maturarea fibrelor de colagen, oferind o structură fibrilară mai stabilă. Cercetările au arătat, de asemenea, că oxigenarea hiperbară scade expresia unei enzime implicate în moartea celulară, ceea ce ar duce la degradarea mai intensa a cartilajului articular
Pe de altă parte, oxigenoterapia hiperbară are un efect imunomodulator, care implică minimizarea reactivității celulelor imune asupra selfului
Diferite cercetări au arătat că oxigenoterapia hiperbară crește eliberarea celulelor stem circulante din măduva osoasă și activează diferențierea acestora în diferite țesuturi, ceea ce ar putea contribui la repararea articulației afectate
De asemenea, oxigenul hiperbaric are un efect vasoconstrictor care favorizează reducerea răspunsului inflamator, reducerea edemului și a durerii îmbunătățind calitatea vieții pacientului.
Prin urmare, aplicarea terapiei cu oxigen hiperbar in categoria de patolgii amintita, are următoarele beneficii:
Regenerarea țesuturilor
Scăderea inflamației
Efect imunomodulator
Analgezic

Program terapie: de luni pana vineri in intevalul orar 8.00 - 18.00

Program consultatii: de luni pana vineri in intevalul orar 14.00 - 18.00

In functie de diponibilitate se pot discuta si alte variante.

Bio Barica
Camera Hiperbara

Str. Pictor Aurel Băeșu 47, Bucuresti, sector 1
Telefon: Telefon: 0749.111.402 / 031.805.99.85
office@camerahiperbara.ro

Copyright © 2017 Hypermed Care S.R.L. Toate drepturile rezervate. Design web și programare.
Camera Hiperbara pe FacebookCamera Hiperbara
pe Facebook