Camera Hiperbara

Camerele cu presiune medie vs. camerele cu presiune ridicata

Noutăți 22 Martie 2018

Deși camerele de înaltă presiune au vechime de aproape 200 de ani și există numeroase protocoale, noua tehnologie de presiune medie este atât de eficientă și nu implica pericolele legate de explozie și masurile de siguranță cerute de camerele de înaltă presiune. Ambele tehnologii au performanțe similare și chiar doza de oxigen furnizată la presiune medie dă, în unele cazuri, un efect antiinflamator mai mare decât camerele de înaltă presiune.

Toate camerele hiperbare, presiune ridicată și joasă, fac același lucru: generează o HIPEROXIE, adica o doză mai mare de O2 care se dizolvă în plasmă și care depinde de 5 variabile ce acționează sinergic și se pot înlocui cu ușurință una pe cealalat pentru a obține doza de O2 necesară:

- Oxigenul: în ambele tehnologii este 100%
- Presiunea: la camerele cu presiune ridicată este variabilă, iar la cele de presiune medie este fixată 1,45 ATM.
- Durata sesiunii: la camerele de presiune medie, în general, se utilizează 60 de minute, cu 3 minute de comprimare și 2 minute de decompresie, obținându-se 55 de minute de tratament pe oră. La cele cu presiune ridicată este nevoie de 15 până la 20 de minute de comprimare și respectiv decompresie, lăsând doar 20 până la 30 de minute de tratament pe oră.
- Numărul de sesiuni: este indicat de medic.
- Frecvența săptămânală a sesiunilor, de asemenea, indicata de catre medic
HBOT care folosește camere cu presiune medie este mult mai sigur decât cel care funcționează cu camerele care efectuează tratamentul la presiuni mai mari. Nu există, practic, rapoarte privind evenimentele adverse la pacienții din centrele BioBarica.

Lucrul la 1.45 ATM este mai sigur decât lucrul la 2.4 ATM în ceea ce priveste neurotoxicitatea, deoarece excitabilitatea neuronală este oxigen dependenta, in functie de doză. În timp ce la presiuni mai mari se obține un grad de hiper-excitabilitate neuronală, atunci când pacientul respiră 100% oxigen la presiunea exercitată de camerele Revitalair, apare o stare de sedare neuronală. Aceste rezultate sugerează că HBOT la presiune medie ar putea fi utilizat în tratamentul pacienților cu antecedente de crize de etiologie diversa sau pacienților cu epilepsie. Această presiune este ideală pentru tratamentul pacienților pediatrici.

În ultimii ani, tratamentele la presiuni apropiate de presiunea minimă necesară stabilită de Societățile de medicina hiperbarica au fost aplicate în mai multe patologii. 1,45 ATM este mai sigur, mai ușor de aplicat și prezintă o eficacitate terapeutică excelentă.

Hiperbaria obținută de camerele care lucrează la 1,45 atm produce o hiperoxie plasmatică suficient de mare (de 10 ori mai mare decat obosnuit) și care depășește cu mult presiunea minimă necesară de oxigen, calculată matematic, la nivelul vaselor de sânge mici din toate țesuturile.

În neurologie, efecte terapeutice superioare au fost obținute prin lucrul cu presiuni mai mici de 2 ATM decât la presiuni mai mari. Cercetatorii sugereaza ca neuroplasticitatea si regenerarea axonala este realizata cu doze de oxigen la un nivel scazut, deoarece la niveluri mai mari de oxigen, speciile reactive de oxigen sunt toxice pentru neuron si efectul terapeutic nu este atins.

Unii cercetători au raportat chiar că TOHB la 1,5 ATM este mai eficient în semnalizarea antiinflamatorie, angioprotectivă, endotelială, stres oxidativ și apoptoză celulară decât tratamentul la 2,4 ATM și propune HBOT de presiune medie pentru tratamentul rănilor în locul utilizării din HBOT la presiuni> 2 ATM. Prin analogie cu terapiile farmacologice, HBOT ar trebui să se asigure că nivelul de O2 rămâne în fereastra terapeutică. Adică să depășească pragul minim necesar pentru îndeplinirea funcțiilor vitale ale celulelor aerobe, fără a depăși plafonul de concentrație, evitând toxicitatea asociată producției excesive de specii O2 reactive (ROS).

Un element important este ajustarea dozei terapeutice de ROS la copii și adolescenți. Presiunea medie este în prezent utilizată pentru tratamentul patologiilor neurologice și in pediatrie. Acest lucru este realizat în mod eficient folosind camerele Revitalair.

 

Program terapie: de luni pana vineri in intevalul orar 8.00 - 18.00

Program consultatii: de luni pana vineri in intevalul orar 14.00 - 18.00

In functie de diponibilitate se pot discuta si alte variante.

Bio Barica
Camera Hiperbara

Str. Pictor Aurel Băeșu 47, Bucuresti, sector 1
Telefon: Telefon: 0749.111.402 / 031.805.99.85
office@camerahiperbara.ro

Copyright © 2017 Hypermed Care S.R.L. Toate drepturile rezervate. Design web și programare.
Camera Hiperbara pe FacebookCamera Hiperbara
pe Facebook