Camera Hiperbara

Tulburarile din spectrul autist (autism) si cum raspund ele la terapia hiperbara

Noutăți 0000

Tulburarile din spectrul autist (autism) sunt  foarte putin  intelese in randul populatiei generale. De fapt, abia în anii 1960 cercetătorii și medicii au început să recunoască cu adevărat autismul ca o afecțiune tratabilă.

Chiar și astăzi, înțelegerea noastră despre autism și abordarea noastră pentru tratarea acestuia se schimbă rapid. În articolul de astăzi, vom vorbi mai multe despre autism, simptomele acestuia, terapii comune și cercetarea oxigenoterapiei hiperbare ca posibil tratament al autismului.

 

Ce este autismul?

Majoritatea oamenilor realizează că boala canceroasa nu este o  afecțiune bine definită, cu un curs si  tratament unic, ci vorbim de diferite  tipuri de cancer care se dezvoltă în diferite părți ale corpului, unele necesitând radiații, chimioterapie, intervenții chirurgicale sau alte terapii

Nu multi oameni își dau seama insa că autismul este destul de similar. Zeci de ani de confuzie cu privire la definiția autismului și reprezentări slabe ale persoanelor cu autism în mass-media au dus la o mulțime dezinformari.

Autismul poate fi descris mai bine ca o tulburare din spectrul autist. În loc să fie o singură afecțiune, autismul poate prezenta o mare varietate de simptome și poate afecta oamenii în moduri foarte diferite. La copii, semnele distinctive ale tulburării din spectrul autist includ:

Dificultate în dezvoltarea vorbirii

Dezvoltarea întârziată a abilităților sociale

Lipsa contactului vizual

Dorința de a fi singur

Interese obsesive

Repetarea cuvintelor sau acțiunilor fizice

Respingerea atingerii/ contactului

 Datorită conștientizării sporite și a metodelor mai bune de screening, autismul este cel mai adesea diagnosticat la copii. Cu toate acestea, timp de decenii autismul a fost trecut cu vederea și mulți adulți au suferit fara a cunoaste cauza. Poate că cel mai cunoscut caz doctorului Michael Burry (inspirație pentru filmul The Big Short), un medic care a trăit cu autism nediagnosticat până când copilul său a fost diagnosticat și și-a dat seama că au aceleași simptome.

Dacă un medic poate trece cu vederea afecțiunea, cine va spune câți alți adulți trăiesc cu autism nediagnosticat?

 

 

 

Date   despre autism

Aproximativ 1 din 50 de copii sunt afectați de autism.

Peste 75% dintre persoanele diagnosticate cu autism sunt bărbați. Cu toate acestea, prin imbunatatirea metodelor de diagnostic și detectarea timpurie, numărul femeilor diagnosticate cu autism crește.

Autismul este cel mai frecvent diagnosticat înainte de vârsta de 3 ani, dar din nou, diagnosticele ulterioare sunt în creștere.

Autismul este dizabilitatea de dezvoltare cu cea mai rapidă creștere din SUA.

Isaac Newton și Wolfgang Amadeus Mozart sunt câteva dintre figurile istorice despre care mulți credeau că ar fi fost în spectrul autismului.

 

Tratamentele standard pentru TSA

Nu există „leac” pentru autism. Datorită variabilității și a gamei de tulburări din spectrul  autismului  (TSA), este, de asemenea, imposibil să se prevadă prognosticul pe termen lung al unei persoane. Mulți oameni cu ceea ce este cunoscut sub numele de autism cu funcționalitate  înaltă ar putea să-și gestioneze foarte bine starea.

Cu toate acestea, din cauza complexității inerente a autismului, nu există o singură „cea mai bună” opțiune de tratament. De fapt, Societatea pentru Autism nu recomandă niciun fel de tratament specific. Ceea ce îmbunătățește viața unei persoane poate avea efecte foarte diferite asupra alteia. Câteva dintre cele mai frecvente tratamente tradiționale cu autism includ:

Terapia comportamentală

Ergoterapie

Medicamente cu prescripție medicală

Dietele speciale

 Datorită provocărilor legate de tratarea autismului, bazarea pe o singură terapie individuală sau metodă de tratament poate produce rezultate nesatisfacatoare

Oxigenoterapie hiperbară pentru autism

Terapia cu oxigen hiperbaric (HBOT) poate juca un rol  important în tratamentul persoanelor cu autism. Într-un studiu recent, pacienții cu autism care prezentau un comportament agresiv au fost tratați cu HBOT. Utilizarea scanărilor cerebrale SPECT a arătat o anumită „funcție neurofiziologică îmbunătățită” după tratament. În acest studiu, HBOT a fost administrat sub supravegherea unui medic și:

 

 

 

A implicat

·        serii  de 40 de sedinte, fiecare cu o durată de 60 de minute, administrate de până la două ori pe zi

·        presiuni între 1,5 și 1,75 ATA – la clinica noastra Hypermedcare , camera noastre HBOT produce 1.5 atm

·        hiperoxie, oxygen pe masca cu o centratie de 98-100 % comparativ  20% găsit la nivelul mării

 

 

Există, de asemenea, o legătură puternică între autism și epilepsie. Multe persoane cu autism suferă, de asemenea, de crize epileptice. Rezultatele unui studiu axat pe HBOT ca tratament pentru epilepsie au fost promițătoare. La peste 68% dintre subiecții studiului, rezultatele au arătat că  numarul convulsiile au scăzut foarte mult, iar evaluarea  EEG a aratat îmbunătățiri. Monitorizarea pe 3 ani arata că majoritatea participanților la studiu raportau mai puține convulsii și aveau nevoie de mai puține medicamente decât înainte de HBOT.

 

Tratamentul cu oxigen hiperbar in clinica noastra consta in administrarea la pacienti a unei concentrații

mari de oxigen într-o incinta presurizata la 1.45- 1.5 ATM. Oxigenul intra in organism, apoi

urmează să fie distribuit prin sistemul circulator tuturor organelor și țesuturilor. Aceasta

terapie produce efecte fiziologice benefice pentru pacient, atenueaza deficite motorii,

reduce riscul instalarii sechelelor și optimizeaza  perfuzia cerebrala ajutând la prevenirea tulburărilor circulatorii.

 

Printre ale efecte fizio patologice demonstrate:

 

Neuroprotectie

Pe langa îmbunătățirea perfuziei prin formarea de noi vase de sange si oxigenarea creierului, hiperoxia crește neuroplasticitatea și stimulează regenerarea axonală periferică.

 

Neovascularizare

Hiperxia stimulează formarea de noi vase prin angiogeneza și vasculogeneza.

 

Vasoconstrictie

O cantitate crescuta de 02 disponibil in arteriole mici si capilare ajută la reducerea

răspunsului inflamator și reduce edemele

 

Imunitate celulara

Polimorfonuclearele utilizeaza radicalii liberi ca mecanism bactericid. Prezența oxigenului încurajează acest proces și stimulează imunitatea celulară.

 

Tratamentul hiperbar in cadrul clinicii noastre este sigur, efficient si monitorizat de medic

Alte afectiuni care pot fi amelioarate sau tratate prin utilizarea HBOT ca tratamentul unic sau adjuvant:

 

·        Leziuni traumatice

·        Neuropatii

·        Leziuni datorate hipoxiei la nastere

·        Accidente vasculare cerebrale

Program terapie: de luni pana vineri in intevalul orar 8.00 - 18.00

Program consultatii: de luni pana vineri in intevalul orar 14.00 - 18.00

In functie de diponibilitate se pot discuta si alte variante.

Bio Barica
Camera Hiperbara

Str. Pictor Aurel Băeșu 47, Bucuresti, sector 1
Telefon: Telefon: 0749.111.402 / 031.805.99.85
office@camerahiperbara.ro

Copyright © 2017 Hypermed Care S.R.L. Toate drepturile rezervate. Design web și programare.
Camera Hiperbara pe FacebookCamera Hiperbara
pe Facebook